BİLİMSEL TEKNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Menu

HÜBTUAM da BAL Analizleri Başladı. 08 Haziran 2017

Laboratuvarda; balın orijinalini belirlemek, salgı yada çiçek balı olup olmadığını, hangi kaynaktan beslendiğini, nişasta kaynaklı keklerden beslenen arıların ürettiği doğal olmayan balları, baldaki su miktarını, balın kalitesini ve baldaki şeker oranlarını tespit etmek amacıyla Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nda (HÜBTUAM) Bal Analizlerine başlanmıştır.


BAL ANALİZLERİ

 

Analiz Kodu

Yapılan Analiz

Hizmet Bedeli (KDV dâhil, TL)

Metot

Cihaz

Standart Fiyat

FRK-1

Fruktoz

IHC 2009

HPLC

70

GLK-1

Glukoz

IHC 2009

HPLC

70

SKZ-1

Sakaroz

IHC 2009

HPLC

70

FGT-1

Fruktoz+glukoz

IHC 2009

HPLC

70

FGO-1

Fruktoz/glukoz

IHC 2009

HPLC

70

DST-1

Diastaz sayısı

IHC 2009

Spektrofotometrik

45

HMF-1

HMF

IHC 2009

HPLC

45

PRL-1

Prolin

IHC 2009

Spektrofotometrik

45

İLT-1

İletkenlik

IHC 2009

EC

15

SAS-1

Serbest asitlik sayısı

IHC 2009

Titrimetrik

15

NEM-1

Nem %

IHC 2009

Nem tayini

10

pHA-1

pH

IHC 2009

pH metre

10

BRK-1

Briks %

IHC 2009

Refraktometre

10

ELM-1

Element Analizi

(1 Element-Numune Hazırlama Dahil)

Kurum İçi Metot

ICP-MS veya AAS

200

PLN-1

Polen %

IHC 2009

Mikroskobik sayım

75

BAL-1

Bal Paket1*

 

 

275

*Balpaket1 (Şeker Profili, Prolin, HMF, Diastaz, Nem, pH, Serbest asitlik ve İletkenlik analizleri)