BİLİMSEL TEKNİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Menu

Azot-Protein Analiz Cihazı 12 Ocak 2017

Marka / Model: Velp Scientifica / UDK 159


Azot protein cihazları, gıda ve besinlerdeki azot ve protein miktarlarının tespitinde kullanılır.  Velp Scientifica/UDK 159 azot protein cihazı Parçalama (DK 6/48 - DK 20-26 ve DK 42/26), Distilasyon (UDK 126D - UDK 132 - UDK 142) ve Titrasyon (elle ya da ototitrator ile) ünitelerini içermektedir. Bununla birlikte Velp Scientifica/UDK 159 azot protein cihazı bu alanda en geçerli olan Kjeldahl metodunu kullanmaktadır. Kjeldahl Azot Protein Cihazı asit altında yakma sistemi ve destilasyon sistemi sayesinde Besin, Yem, Gübre, Sebze, Tahıl, Tohum, Biracılık, Et Ürünleri, Çevre, Su, Petrol Ürünleri, süt ürünleri gibi alanlarda ve numunelerde N (azot) ve protein miktarı tayininde kullanılmaktadır.


 


Teknik Özellikler:


Çalışma Sıcaklık Aralığı                 : Oda Sıcaklığı - 450 °C / 842 °F


Sıcaklık Kalibrasyonu                    : Otomatik


Sıcaklık Artışı                                 : program başına 4 er artış


Zaman Seçimi                                : 1 - 999 Dakika - 1 Dakikalık Adımlarla


Kapasite                                         : DKL 8: 8 x 250 ml, DKL 12: 12 x 250 / 400 ml, DKL 20: 20 x  250 ml,DKL 42/26: 42 x 100 ml


Numune özellikleri:


Katı, yarı katı, sıvı örneklerin azot ve protein miktarları tespit edilebilir.


Uygulamalar:


Bitki, gübre, küspe gibi zirai ürünlerde azot tayini,


Un, helva, peynir, süt ürünleri, badem, fındık, ceviz, bira, arpa maltı, tahıllar, yemlerde azot ve protein tayiniBuğdaylar, yulaf, mısır, pirinç, çavdar gibi gıda ürünlerinde azot ve protein tayini,Atık sularda amonyum azotu ve kjeldahl azotu tayini.